De senaste hälsotrenderna

November 17, 2017 Hälsa, Livet
Bild på kaffe och tangentbord

Hej igen!

Jag hittade några nya hälsotrender som jag känner var värda att dela med mig av. Att må bra är inte alltid det lättaste att göra och det ska heller inte behöva vara något krav. Så känn er aldrig stressade när ni läser om nya hälsotrender, eller om vad era kompisar håller på med, utan ta dem med en nypa salt.

Bild på kaffe och tangentbord

Gå inte ut – stanna hemma

En lite omvänd hälsotrend som har växt sig större på sistone är att stanna hemma istället för att gå ut. Att ha egentid efter en stressig och jobbig skol- eller arbetsvecka kan göra toppen med både hälsa och humör. Detta har speciellt blivit populärt bland millenniegenerationen som hellre väljer att stanna hemma och mysa eller ha kvalitetstid med sina vänner.

Närbild av öga

Lämna makeupen hemma – var ditt naturliga jag

En annan trend som nästan har blivit vardagsmat är att lämna sminket hemma. Det är flera celebriteter, som Alicia Keys och Cameron Diaz, vilka har valt att tala för ett liv med så lite smink som möjligt i hopp om att höja självkänslan. Sedan har även hudvårdsindustrin dubbelt så stor marknadsandel som makeup, vilket tyder på att den här trenden är här för att stanna. Makeup kommer nog alltid att finnas kvar, men den naturliga och autentiska skönheten kommer att växa sig ännu större under 2017.

Fokusbild på juice

Gå ut – men lämna alkoholen

När folk börjar att bli hälsosammare och därmed konsumerar nyttigare, så blir alkoholen lidande. Värdet att dricka alkohol minskar när det nyttiga levernet ska efterföljas. En ny trend som syns är att ha träffar där alkoholen inte spelar någon roll alls. Det kan handla om middagar, kalas eller dating; hälsosammare val väljs istället för alkoholen. Att ha det som en vana att dricka alkohol passar inte riktigt in för den som vill leva det hälsosamma livet och därför börjar dessa alternativ att bli mer vardagliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *