Vacker och eko med Dr Hauschka

December 5, 2017 Hälsa, Mode
smink

Det finns få hudvårdsmärken som kan mäta sig med Dr. Hauschka. Historien bakom produkterna och de fantastiska produkternas egenskaper bidrar till att Dr. Hauschka befinner sig bland de ledande inom hudvård. Vill du hitta en ny hudvårdsprodukt och aldrig har testat på Dr. Hauschka så är det dags.

Mannen bakom namnet på märket är Rudolf Hauschka. Han var schweizare, född i huvudstaden Wien 1891 och arbetade under sitt liv som bland annat kemist, egenföretagare och författare. Under första världskriget deltog han inom sjukvården. Efter detta krig begav han sig iväg på flera stora och långa vetenskapliga utflykter, bland annat till Egypten och Australien. En man vid namn Rudolf Steiner hade stort inflytande i Hauschkas startsträcka inom naturlig medicin och naturliga ämnen i de produkter inom hudvård som han senare kom att tillverka.

Märket Dr. Hauschka började först tillverka mediciner med en idé om att naturliga ämnen är bäst lämpade. De var lite av pionjärer på området till en början. Efter ett tag övergick de till att främst fokusera på hudvårdsprodukter, men har en mängd andra produkter att erbjuda idag. Det finns några idéer som Rudolf Hauschka hade som också genomsyrar märket än idag. En av dessa är att varje människas kropp har en begåvning att skydda sig själv, förnya sig själv och ta hand om sig själv. Det handlar om att hitta en balans i kroppen och att ge kroppen de bästa förutsättningarna för att lyckas med sitt uppdrag att ta hand om sig själv. Detta går att göra genom att använda de produkter som Dr. Hauschkas erbjuder. Produkterna är fullproppade med bra ingredienser från naturen, där läkeväxter är en central del.

Rudolf Hauschkas lever inte idag, men han skulle förmodligen bli lika förvånad som glad över vad som hänt med hans livsverk genom Dr. Hauschkas. Framförallt eftersom produkterna har en sådan hög kvalitet. Ett perfekt julklappstips från mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *