Modetrenderna som gäller för se vår & sommar 2018

December 12, 2017 Mode
Versace runway

Om man är riktigt hipp och trendig så brukar man ha koll på nästa säsongs trender ganska tidigt. Inte jag. Vanligtvis så börjar jag få koll på vad som gäller för nästa säsong relativt sent. Så för våren så börjar jag nog bli riktigt intresserad när snön börjar försvinna. Jag vill också påpeka att jag inte följer de senaste trenderna religiöst. Utan jag brukar välja från gamla favoriter och blanda med inköp som stämmer in i säsongen. Om jag ska förespråka någonting när det kommer till mode så är det bästa du kan göra att vara dig själv. Låt ingen annan säga att du ska klä dig på ett visst sätt. Ta allting du ser som inspiration och som vi alla vet så är smaken som baken. Vad jag tycker om kanske du inte tycker om. Mode ska vara personligt och få dig att må bra. Här nedan så kommer lite inspiration till vår & sommar 2018 och vad som verkar vara på tapeten.

 Välmatchade outfits

När våren börjar komma tillbaka så kommer även mönstrena på stor framkant. Här kan man ta inspiration från modehusen Dolce & Gabbana och Versace och deras spektakulära mönster.

Versace runway

Versace

Glitter & Paljetter i överflöd

Om du inte har något emot att vara festens mittpunkt, eller vara en egen ministrålkastare så kommer du att älska denna trend. Glitter och paljetter i överflöd på en mängd olika typer av plagg kommer det att synas mycket av nästa säsong.

Gucci runway

Gucci

Jackan med ett budskap

De stiliga läder- och skinnjackorna kommer till våren och sommaren att delvis bli utbytta mot jackorna med ett budskap. Här gäller det att inte smälta in i omgivningen utan det totalt motsatta. Vi kommer se jackor som antingen har ett spännande mönster eller är dekorerade, eller båda tillsammans.

Gucci runway

Gucci

Den evigt trendige trenchcoaten

Ett plagg som troligtvis aldrig kommer att gå ur tiden är trenchcoaten, och nu till våren och sommaren 2018 så är den åter här. Eller den kanske aldrig har lämnat? Till våren så får vi se detta plagg komma i flera färger och nyanser av den klassiska beige.

Rodebjer runway

Rodebjer

Där var några av trendspaningarna som med stor trolighet kommer att flytta sig från catwalken till det vardagliga livet. Eventuellt i några mildare versioner, i alla fall enligt mitt tycke. Men det finns några intressanta trender som jag tror kan vara roliga att hoppa på, speciellt jackan med ett budskap. Den tror jag kommer vara riktigt poppis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *