Förvaringslösningar för min walk in closet

February 28, 2018 Mode, Övrigt

Nu har jag äntligen flyttat in i min drömlägenhet. Den är fantastisk och jag trivs redan. Som ni vet så anlitade jag en städfirma för att flyttstäda både min nya lägenhet och min gamla och det var så skönt att slippa lägga flera timmar på att städa. Jag kunde istället lägga tid på att rensa ut min garderob ordentligt. Jag älskar ju mode så min garderob har därför varit proppfull med kläder och skor. I min förra lägenhet så hade jag två små garderober och det var omöjligt att få plats med allt. Eller rättare sagt, jag fick plats med alla kläder genom att trycka in dem i garderoben. Nu har jag gjort en ordentlig utrensning och det känns som en fräsch start till nya lägenheten.

I min nya lägenhet finns en liten walk in closet i hallen. Där har jag tänkt att jag ska ha massa förvaring. Jag ska verkligen planera detta utrymme så att det blir så effektivt som möjligt. Jag vill ha det luftigt med öppna hyllplan, trådbackar, skoställ och en lång klädstång där jag kan hänga upp alla mina skjortor och tröjor. Jag tycker om grejen med att kunna hänga upp sina kläder, det känns som att man vårdar dem bättre och man får en bra överblick av plaggen. På hyllorna vill jag ha snygga lådor där jag kan förvara mindre detaljer som t.ex. sjalar och smycken.

Det kommer alltså bli någon form av vägghängd inredning och jag har kikat runt på en del förvaringssystem. Det måste vara funktionellt, enkelt att sätta upp och lätt att ändra om. Jag fastnade för Pelly Systems förvaringslösningar. Deras system känns väldigt enkla att montera genom att skruva upp en bärlist och sedan hänga på skenor. Därefter bygger man på med hyllor, korgar, skoställ, klädstång och krokar i den ordning du önskar. Det som är skönt är att man slipper borra så många hål i väggen, det räcker med hålen för bärskenan.

När jag flyttar nästa gång så är det enkelt att flytta med sig förvaringslösningen och sätta upp i nästa lägenhet, då kan jag komplettera vidare om jag har en större garderob eller om jag vill använda det till t.ex. en tvättstuga eller groventré i framtiden.

Nu ska jag mäta upp min lilla walk in closet och sedan åka direkt till butiken. Tänk, jag kanske kommer hem med en förvaringslösning redan idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *