5 anledningar att använda stallpellets i stallet

November 30, 2018 Övrigt
stallpellets

Det finns många olika saker som hästägare kan tycka olika om, men om det är en sak som alla hästägare kan enas om så är det att alla vill att hästarna ska ha de bästa förutsättningarna. Det finns lite olika lösningar när det kommer till vad man ska ha i stallet för hästarna att ligga på och i detta inlägget kommer vi presentera 5 anledningar till att använda stallpellets i stallet.

Lättmockat

Stallpellets är väldigt lätt att mocka. Det krävs ingen vidare ansträngning för att mocka eller fördela materialet i hästboxen. Man vattnar stallpellets så att de sväller och lägger sig på marken. Det dammar inget heller vilket gör att människor med allergi kan arbeta med materialet utan besvär.

Naturprodukt

Stallpellets tillverkas av torrt kutterspån från gran som sedan mals ned. Det är alltså en naturprodukt helt utan tillsatser. Svenska material skapar stallpellets som sedan hästägare, stallägare och hästarna själva kan njuta av.

Enkelt att transportera

Eftersom pelletsen expanderar först vid vattning, kan man enkelt transportera det på olika sätt, exempelvis med hjälp av bil. Vanligast är att man köper pellets i säckar med vikt på ca 15 kg. Vill du köpa en årsförbrukning så kan man enkelt beställa många pallar.

Hög uppsugningsförmåga

Sågspåna (kutter) har bra uppsugningsförmåga och ramlar snabbt isär och blir finfördelar. Hästboxen kommer få en trevlig ljus ton som kommer ge ett fräscht intryck.

Ekonomiskt

Ett ekonomiskt hållbart alternativ som är bra för häst såväl som för ägare. Kan levereras enkelt genom att materialet tar lite plats vid transportering. Drygt och enkelt att använda gör att det blir ett enkelt val att välja lösning till hästboxen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *