Maria Åkerberg tänker på miljöaspekten i skönhetsindustrin

December 18, 2018 Hälsa, Livet

På marknaden idag finns det otroligt många produkter och varumärken inom skönhetsindustrin. Det kommer hela tiden nya varumärken som vill slå sig in på marknaden. Smink och skönhetsprodukter innehåller ofta många ämnen som inte är miljöns bästa vän. Trots detta finns det faktiskt produkter i detta hav av varumärken som faktiskt tar sitt ansvar, Maria Åkerberg är ett av dem. Varumärken som Maria Åkerberg hjälper inte bara dig i din skönhetsrutin på morgonen och kvällen utan gör det också på ett schysst sätt, både mot dig och miljön.

Varumärken som utger sig för att vara bra ur miljöaspekter har dock en tendens att visa det på fler sätt också, inte minst på prislappen. Detta kan vara det svåraste med att hitta rätt, ett schysst varumärke till ett schysst pris. Ett varumärke som är bra på detta är Maria Åkerberg. Inom skönhetsindustrin erbjuder man alla produkter man kan tänkas behöva för sin dagliga skönhetsrutin och man gör det schysst. Alla ingredienser hos Maria Åkerberg är nämligen helt ekologiska vilket innebär att man faktiskt har miljön i åtanke när man producerar sina produkter. Dessutom så har inte dessa produkter, likt många andra ”miljövänliga” skönhetsprodukter, en prislapp som skulle skrämma de flesta som vet hur många produkter det kan krävas för en skönhetsrutin.

Det finns alltså inte bara skönhetsprodukter som är en mardröm för miljön ute på marknaden. Det finns tack vare den höga konkurrensen och pressen från alla håll en del varumärken, likt Maria Åkerberg, som försöker ta sitt ansvar. De varumärkena som försöker ta sitt ansvar blir inte färre tack vare denna otroligt konkurrenskraftiga marknad. En sak att också komma ihåg som konsument när det gäller just detta, är att marknaden vill svara på den efterfrågan som finns. Det vill säga att om man letar efter miljövänliga varumärken, kommer för eller senare alla behöva inkludera ett miljötänk i deras produkter för att inte hamna efter och gå under.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *