Trendigt och funktionellt kök med bänkskiva i sten

March 27, 2019 Övrigt

Det är svårt att missa naturmaterialens återkomst i våra kök. I var och varannan inredningstidning och inredningsblogg syns olika sorters bänkskivor i sten. Ingen kan ha missat den rådande marmorhysterin som fluktuerat de senaste åren, men det finns faktiskt fler intressanta och vackra stenmaterial som gör sig fina som bänkskivor.

Fördelarna med just sten är många. Varje stenskiva är i unik i sitt slag och finns i otaliga färgtoner med olika struktur. Marmor har de senaste åren varit otroligt trendigt och synts överallt, men stenarten har faktiskt använts i tusentals år. Med tanke på dess tilltalande och lyxiga utseende är det kanske inte så konstigt.  Marmor är ett klassiskt material som är enkelt att arbeta med. Stenen används till att från inredningsdetaljer i form av bland annat soffbord och brickor, till kakel i badrum och kök. Det som är speciellt med marmor och som många har i åtanke när det väljer stenen är att den varken drar åt sig lukt eller smak. Det kan dock vara bra att vara medveten om att marmor är känsligt för fläckar, och att det lätt kan bildas fläckar om man inte är varsam. Även om marmor är väldigt vackert ska man för all del inte glömma bort andra stenmaterial. Granit och quartz-sten är både intressanta och annorlunda material som har börjat göra ett namn för sig i inredningsvärlden. Granit är en väldigt tålig och hård sten som har unika mönster i sin struktur, vilket gör att varje stenskiva är unik i sitt slag. Stenen blir dessutom bara vackrare med åren vilket är positivt för de som vill inreda långsiktigt. Fördelarna med quartz-sten är att den inte suger upp vätska eller fetter vilket gör att stenen blir enkel att rengöra. På så vis slipper man oroa sig för att fula fläckar ska uppstå på bänkskivorna. Något som kan bli extra snyggt när man använder quarts-sten är om man väljer till en diskho i samma material. Det gör att diskhon upplevs vara utskuren direkt ur bänkskivan, vilket blir väldigt elegant och unikt i jämförelse med en traditionell diskho.

Det kan vara lite svårt att bestämma vad för typ av bänkskiva som man vill införskaffa, och det gäller att väga fördelar med nackdelar. Marmor är å ena sidan tidlös och går aldrig ur tiden, medan den å andra sidan lätt blir fläckig. Quarts-sten har däremot många fördelar, men kanske passar bäst för den som gillar inreda efter trender. Personligen har jag en stor förkärlek för granit, bland annat just för att den bara blir vackrare med åren. När köksrenoveringen drar igång tror jag därför att det blir just granit på bänkskivorna, och jag tror verkligen att stenen kommer göra sig så fin i köket!

4 Replies to “Trendigt och funktionellt kök med bänkskiva i sten”

 1. You made several fine points there. I did a search on the subject and found the majority of folks will agree with your blog.

 2. Angeles Noack says:

  You Want to Know What Is Link Building and How Does It Work ?
  You Want to Know How to Get Powerful Backlinks ?
  Check this out http://paxtonlrwa85295.bloggerbags.com/7836756/what-is-link-building-and-how-does-it-work

 3. Lashawn Whitfeld says:

  You Want to Know What Is Link Building and How Does It Work ?
  You Want to Know How to Get Powerful Backlinks ?
  Check this out http://paxtonlrwa85295.bloggerbags.com/7836767/what-is-link-building-and-how-does-it-work

 4. Ella Oles says:

  GET PROFESSIONALLY VIDEOS AT AFFORDABLE PRICES

  We offer professionally produced videos at affordable prices.
  Our videos have the look and feel of a high quality television commercial, complete with professional spokesperson, background, text,
  images, logos, music and of course, most importantly, your company’s contact information for your frida-andersson.se.

  If you’re ready to reach more clients today, let us get to work on producing your company’s exclusive video.
  MORE INFO=> http://qejn39630.bloggerbags.com/8235120/get-videos-at-affordable-prices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *