Bygga drömgarderob med exklusiva skjutdörrar

March 28, 2019 Övrigt

Vi fortsätter på inredningstemat!

Om det är någonting som verkligen lyfter utseendet på ens klädkammare så är det ju ett par rejäla garderober som är måttanpassade för rummet, gärna med ett par riktigt snygga skjutdörrar till. Det skiljer sig markant mellan ett par rangliga hyllor och en riktig bastant garderob som ser ut att vara gjord för att passa in i ett specifikt utrymme. Förutom att det gör stor skillnad för rummet rent utseendemässigt, gör garderoberna också det mycket enklare att organisera kläderna prydligt och fint. För mig personligen är det dels viktigt att garderoben faktiskt är så pass hög och bred som man önskar, men också att garderobsdörren går att stänga. En walk-in closet är givetvis fint, men att kunna stänga igen och dölja klädkaoset som uppstår vissa stressiga dagar är för min del livsnödvändigt. Något som jag nyligen har fått upp ögonen för och som ligger rätt i tiden just nu är skjutdörrar. På något sätt upplevs det som lite mer exklusivt och unikt till skillnad från traditionella garderobsdörrar. Möjligheterna är många eftersom dörrarna kan anpassas efter eget behov, tycke och smak. En klassisk stil på skjutdörrar kan lätt piffas upp genom att till exempel sätta in spegelglas. Annars är infällda handtag i skjutdörren riktigt snyggt, och ger dessutom lite härliga associationer till exklusiva hotell på något vis.

Något som gör garderoben extra unik och framträdande är om man väljer att blanda olika material. Hur snyggt vore det inte att matcha mässing med betong, eller trä i djup, härlig valnötstruktur? Det som är bra med att sätta ihop en garderob med skjutdörrar efter sin egen smak, är att det blir en investering. Istället för att med jämna mellanrum behöva byta ut sina gamla rangliga garderober, har man en egendesignad garderob som är helt anpassad efter den egna smaken.  Man kan sedan välja att sätta in eleganta klädstänger, lådor och förvaringsanordningar som gör garderoben komplett.

Min personliga drömgarderob vore en garderob i ljust trä, med skjutdörrar i betonglaminat och massvis med plats för att reda ut klädkaoset. Som pricken över i skulle garderoben gå ända upp till takhöjd för maximalt med utrymme. En helt oslagbar kombination i min mening!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *