Drömmen började med en huskatalog

May 2, 2019 Livet
huskatalog

Det kan nog vara svårt att undgå det tema som har förekommit här på bloggen under den senaste tiden. Jag har skrivit väldigt mycket mer om inredning än vad jag tidigare har gjort, trots att jag egentligen är mer en mode- och skönhetstjej. Så hur kan det komma sig, kanske ni undrar? Jo, faktum är att vi har köpt hus! Eller rättare sagt, vi ska bygga hus! Det hela började väl egentligen med att vi ofta kikade på massa olika hus medan vi promenerade med vår hund Lassie. Det finns ju en hel uppsjö med olika typer av hus i olika stilar, och jag och min sambo har ganska olika smak när det gäller hus. Vi brukar ofta kika och fantisera om hur de skulle vara att bo i de olika husen vi passerar på promenaden. Jag gillar mer sekelskifteshus medan han föredrar modernt, så ibland kan våra skilda åsikter göra att konversionen övergår till en het diskussion.

Drömmen om nåt eget

Vi har länge drömt om att skaffa eget hus, men har haft svårt för att hitta något som känns så där riktigt rätt. Vi har sparat nu i många år, gått på visningar men aldrig hittat något som fallit oss båda i smaken. Efter ännu en visning utan framgång föddes idén. Vi kanske ska bygga eget? Vi gjorde en hel del efterforskningar, och efter många om och men bestämde vi oss för att klicka hem en huskatalog. Jag måste faktiskt säga, hur töntigt det än låter, att vi väntade på den där katalogen med spänning. När den sedan föll ner i brevlådan satte vi oss och bläddrade igenom den tillsammans, och vilken speciell känsla det var. Det blir verkligen mer på riktigt när man fysiskt kan bläddra och se husen i en katalog. Det var en sån härlig känsla att kunna bläddra, inspireras och få göra något till sitt eget. En känsla som fattades på alla visningar vi varit på. Och hör och häpna, vi har lyckats komma överens, och kommer att bygga ett riktigt drömhus!

Jag är så glad att vi faktiskt valde att klicka hem den där huskatalogen, och att drömmen nu äntligen kan ta fart. Tänk att det började med en huskatalog!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *