Gängsnitt – ett måste för den icke händiga

July 20, 2019 Livet

I en perfekt värld är uppfinningar som gängsnitt onödiga eftersom allt bara funkar som det ska. Men tyvärr är inte läget så i mitt liv, och säkerligen inte för många andra också. Ja ett gängsnitt är bra att ha om man är expert på att misslyckas med de händiga projekten och slita ut gängorna på skruv och dylikt. Om man inte upplevt detta kan man sluta läsa nu, men för alla de icke händiga personer där ute så förstår ni vad jag menar. Jag är förmodligen en av de minst händiga personer som man kan hitta. Jag har som man brukar säga tummen mitt i handen och är i de flesta projekt ganska oduglig om jag får säga det själv. Jag känner spontant att en uppfinning som gängsnitt är gjord för mig. Jag är expert på att vilja göra saker snabbt och det leder ofta till att när det involverar skruvande, att jag sliten ut gängorna för att jag använt fel delar. I de lägena känner jag; prisa gud för gängsnitt. Jag vet inte hur många gånger det räddat mig och jag har kunnat få ihop de möbler eller vad det nu är jag har hållit på att skruva ihop. Ja för den icke händiga känner jag att ett gängsnitt är ett måste i verktygslådan. Och då tänker ni, om jag är ohändig, vad ska jag med en verktygslåda till? Jag kan förstå den tanken, har själv tänkt den många gånger, men jag har i alla fall fått för mig att jag ska försöka bli mer händig och då är verktygslådan en självklarhet. Min pappa sa alltid att den första steget mot att lyckas är att ha rätt utrustning, och för mig är det i detta fallet en verktygslåda med bland annat ett gängsnitt i, för jag tänker inte var ohändig resten av mitt liv!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *